Slider

GESCHIEDENIS HAHBO

Al vóór de Tweede Wereldoorlog startte de grootvader van Peter Brouwer, de huidige eigenaar, met een timmerbedrijf aan de Kerkweg genaamd: De Hardinxveldse Algemene Hout Bouw Onderneming.

Na de oorlog werd het familiebedrijf weer opgepakt door de vader en  een oom van de huidige eigenaar. In die tijd werden houten keten gefabriceerd. Omdat deze keten door heel het land werden geïnstalleerd, waren voor het personeel schaftwagens nodig. Om de stalen onderstellen van deze schaftwagens te maken, werd een smid aangenomen en werd de smederij aan de Hahbo toegevoegd. De Hahbo Smederij was geboren.

HAHBO SMEDERIJ

In 1993 werd het timmerbedrijf opgekocht en nam Peter Brouwer de afdeling Smederij over. Vanaf dat moment is het bedrijf uitgegroeid tot een zelfstandige onderneming waar door vakmensen zeer nauwkeurig maatwerk wordt vervaardigd.

Hahbo Smederij werkt regelmatig voor kunstenaars en geeft aan de hand van hun tekeningen, ontwerpen en maquettes gestalte aan deze ideeën. Ook bedrijven benaderen de Hahbo regelmatig voor maatwerk projecten. Particulieren kunnen ook bij ons terecht voor bijvoorbeeld een op maat gemaakt hekwerk, siersmeedwerk of plantenbak.